not quite lassi, but a nice yoghurt drink anyway:
- thick natural yoghurt
- cold water (I took roughly the same amount of yoghurt and water, together they made a big glass of liquid)
- 1,5 cm of ginger root
- quite generous pinch of salt
- quite generous pinch of ground cumin
- small pinch of dried mint (I'd prefer fresh leaves but I don't have them)
Grate the ginger, mix everything (I used egg whisk to make it frothy) and add some ice if it's still not cold enough.
Photo next time - I was too thirsty this time.
---------------------------------------------------
nie całkiem lassi, w każdym razie niezły napój jogurtowy:
- gęsty naturalny jogurt
- zimna woda (wzięłam mniej więcej tyle samo jogurtu co wody, w sumie wyszła duża szklanka, ok. 350 ml)
- 1,5 cm imbiru
- porządna szczypta soli
- porządna szczypta mielonego kminu (nie mylić z kminkiem :))
- mała szczypta suszonej mięty (wolałabym świeże liście, ale nie mam)
Utrzeć imibir, wszystko wymieszać (użyłam trzepaczki do piany, żeby się zapieniło) i dodać trochę lodu, jak nie jest wystarczająco zimne.
Zdjęcie następnym razem - za bardzo chciało mi się pić.
I like your realistic yet impressionistic style. I'll look for your work on future IFs.
ReplyDeleteTusen!!!! I love your blog new look! So neat and pretty!
ReplyDelete